آخرین بروز رسانی بهمن ۱۶ام, ۱۳۹۶ ۲:۱۸ بعد از ظهر
مهر ۲۵, ۱۳۹۶ جریان شناسی, صفحه ششم 0
بررسي علمي اسناد به دست آمده در موضوع دکتراي حجت الاسلام حسن روحاني/ بخش دوم
سال ۵۸: دکتر حقوق؛ سال ۶۷: فوق ليسانس حقوق؛ سال تأسيس دانشگاه گلاسکو: ۷۲
۹دی- از سال ۹۲ مباحثی پیرامون مدرک دکترای حسن روحانی و رساله دکترای او در رسانه ها مطرح شد. طی شش ماه گذشته نیز بحث تقلب علمی در رساله دکترای حجت الاسلام روحانی از مباحث داغ رسانه ها بوده است به گونه ای که حتی تیمهای دانشگاهی ای در این راستا تشکیل و با روشهای علمی در صدد بررسی صحت و سقم ادعای تقلب علمی توسط روحانی شده اند. نتایج یکی از همین تحقیقات دانشگاهی که توسط جمعی از اعضای هیئت علمی و پژوهشگران دانشگاه شیراز صورت گرفته است، در اختیار ۹دی قرار گرفته است . در شماره گذشته بررسی ادعای جعل عنوان دکتر برای حسن روحانی از ابتدای انقلاب با توجه به زندگینامه و حضور وی در انتخابات دور اول مجلس مورد بررسی قرار گرفت. اینک ادامه بحث را می خوانیم:
اسناد حضور در ۵ دوره نخست مجلس شورای اسلامی
حسن روحانی پس از انتخاب برای حضور در مجلس شورای اسلامی اول، موفق به ورود به مجلس شورای اسلامی دوره های دوم تا پنجم از حوزه انتخابی تهران می گردد. لذا یکی از عرصه هایی که بیش از همه در آن حضور داشته، مجلس شورای اسلامی بوده، که ۲۰ سال در آن مشغول فعالیت بوده است. در این بخش به بحث و تحلیل در مورد سابقه استفاده از عنوان دکتر و اظهار سطح تحصیلات دکترا یا فوق لیسانس توسط آقای روحانی بر اساس منابع کتابخانه ای می پردازیم.
الف) اسناد کتابخانه و مرکز اسناد مجلس
شورای اسلامی
یکی از منابع اطلاعاتی درباره وی، مراکز اسنادی است که متعلق به مجلس شورای اسلامی اعم از واحدهای اداری آن (خصوصاً مراکز بایگانی) و کتابخانه های متعلق به مجلس می باشد. در این تحقیق با وجود اینکه به مراکز بایگانی مجلس دسترسی نداشته ایم لیکن اسناد جالبی از منابع اینترنتی مربوط به کتابخانه مجلس به دست آورده ایم که در این بخش به آنها اشاره می گردد.
البته بدیهی است که اسناد مهمی مرتبط با فیش های حقوقی، جلسات غیر علنی، مناسبات بین المللی، کسب اجازه های لازم برای ادامه تحصیل و … وجود دارد که در صورت دسترسی به آنها می توان قضاوت های کامل تری نسبت به موضوع مورد بررسی در این تحقیق داشت. در وضع فعلی معیار قضاوت ما اسنادی است که به آنها دست یافته ایم و قضاوت ما در حد همین اسناد خواهد بود. یکی از اسناد جالب توجهی که در کتابخانه مجلس موجود است کتابی است که در سال ۱۳۹۰ تحت عنوان “معرفی نمایندگان ۸ دوره مجلس شورای اسلامی” توسط مجلس شورای اسلامی منتشر شده است. در این کتاب بر اساس رزومه موجود که افراد برای دوره های مختلف در مورد خود ارائه نموده اند جدول هایی تهیه و تنظیم گردیده است.
مجلس اول
در تصویر شماره یک تصویر صفحه ۶۲ از این کتاب که بخشی از آن مربوط به مشخصات آقای حسن روحانی در مجلس اول است مشاهده می گردد.
همانطور که در این سند مشاهده می گردد میزان تحصیلات علوم جدید آقای حسن روحانی، “دکترای حقوق” عنوان شده است. البته ممکن است که این سؤال در ذهن متبادر شود که آیا این میزان تحصیلات مربوط به سال ۱۳۵۸ است یا مربوط به سال چاپ کتاب که ۱۳۹۰ بوده؟ با دلایل خوبی می توان این اطلاعات را مربوط به اطلاعات اظهار شده از طرف افراد در سال ورود به مجلس اول دانست. مثلا تصاویر استفاده شده، تصاویری مربوط به همان سالهاست. یا به عنوان نمونه “آقای محسن رهامی” (نفر سمت چپ) در سال ۱۳۹۰ دارای درجه دکتری بوده حال آنکه در سال ۱۳۵۸ دانشجوی حقوق بوده اند که این مطلب در تصویر شماره یک نیز مشاهده می گردد.
لذا در اینجا نیز استفاده از عنوان جعلی و غیر واقعی “دکتر” را توسط آقای حسن روحانی مشاهده می کنیم البته به شرط آنکه این مطلب مربوط به اشتباه تدوین کننده کتاب مذکور نباشد.
همچنین با نگاهی به جلسات علنی مجلس شورای اسلامی که متون آن را می توان در سایت کتابخانه مجلس یافت، استفاده از عنوان دکتر برای حسن روحانی قابل بررسی است. مثلا در قسم نامه نمایندگان دور اول مجلس، در حالی که برخی نمایندگان با عنوان دکتر امضا کرده اند، نام حسن روحانی بدون ذکر دکتر آورده شده است. شایداین مطلب به عواملی مانند احتیاط وی در استفاده از لقب دکتر یا اطلاع برخی از نمایندگان مجلس از میزان تحصیلات وی مربوط باشد و شاید هم سهوا این اتفاق افتاده باشد. به هر حال این مطلب از جلسات بعد رعایت نمی شود و شاهد استفاده از عنوان دکتر برای آقای حسن روحانی از جلسه علنی هفدهم به بعد هستیم.
در قسمتی از جلسه علنی هفدهم، شهید دکتر چمران به بیان مطالب و پاسخ به سؤالات برخی از نمایندگان خصوصاً آقای حسن روحانی در زمینه پاکسازی ارتش پرداخته اند. در گوشه ای از این توضیحات در پاسخی که شهید چمران خطاب به آقای روحانی ایراد نموده اند یک معرفی مختصر از ایشان توسط شهید چمران ارائه گردیده است که نکاتی از این معرفی قابل توجه است:
۱- آقای حسن روحانی در ارتش مسئولیت مهمی در سازمان سیاسی ایدئولوژیک (عقیدتی سیاسی) داشته اند. خود آقای روحانی در کتاب خاطررات خود نیز به این نقش که همان تشکیل و اداره این سازمان بوده است اشاره نموده اند.
۲- آقای حسن روحانی در ارتش خود را به عنوان “دکتر روحانی” معرفی نموده اند تا جایی که وزیر دفاع وقت (شهید چمران) نیز او را با همین لقب می شناسد. بنابراین سابقه استفاده از عنوان “دکتر” به پیش از حضور در عرصه نمایندگی مجلس شورای اسلامی و به زمان حضور در ارتش باز می گردد.
لذا بدیهی است که اسناد و مدارکی که در بایگانی ارتش و وزارت دفاع در مورد ایشان وجود دارد اسناد قابل توجهی است خصوصاً اسناد حقوقی مرتبط با ایشان و اثر گذاری استفاده از عنوان “دکتر” در حقوق دریافتی و مسئولیت های محول شده به ایشان.
مجلس دوم
پس از آن در سال ۱۳۶۳ مجداً آقای حسن روحانی کاندید نمایندگی مجلس دوم شده و از حوزه انتخابیه تهران در مرحله دوم انتخاب می گردند. در تصویر شماره دو صفحه ای از کتاب معرفی نمایندگان که به معرفی ایشان پرداخته را ارائه نموده ایم.
در اینجا نیز مجدداً تحصیلات علوم جدید آقای حسن روحانی دکترای حقوق قضایی بیان گردیده است که با اطلاعات مربوط به دور اول مجلس سازگار است. البته یک تفاوت عجیب اطلاعات این دوره از مجلس با دوره اول، در تحصیلات ادعایی علوم حوزوی است که در دوره اول (تصویر شماره یک)، خارج فقه و اصول و در دوره دوم (تصویر شماره دو)، خاج فقه و فلسفه عنوان شده است. حال اینکه این تفاوت اظهارات مربوط به اشتباه تدوین کننده کتاب معرفی نمایندگان بوده یا مربوط به اظهارات متناقض آقای روحانی، روشن نیست.
از دوره دوم مجلس شورای اسلامی می توان در کتابخانه و مرکز اسناد مجلس رکوردهایی را یافت که بیان کننده مختصر سوابق نمایندگان انتخاب شده در هر دوره از مجلس (رزومه آنها) است. در مورد رزومه آقای روحانی در مجلس دوم که در سایت کتابخانه مجلس ارائه می شود، نکته قبال توجهی وجود دارد. نکته جالب توجه در مورد این سند این است که بر خلاف اظهارات و اسناد قبلی در اینجا، میزان تحصیلات آقای حسن روحانی، “فوق لیسانس حقوق” عنوان گردیده است. (تصویر سند در دفتر هفته نامه موجود است)
حال اینکه چرا در اینجا به عنوان “فوق لیسانس” بسنده شده و در سایر موقعیت ها از عنوان “دکتر” استفاده شده است می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. به عنوان یک احتمال، می توان گفت که شاید این رزومه بار حقوقی در مجلس داشته و سایر موقعیت ها تنها بار معنوی داشته اند. ولی به هر حال عنوان “فوق لیسانس” برای ایشان در این دوره زمانی نیز یک عنوان جعلی و غیر حقیقی به حساب می آید زیرا طبق کلیه اسناد گذشته، در این مقطع زمانی ایشان تنها مدرک لیسانس حقوق داشته اند و حتی دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد نیز نبوده اند.
اما به هر حال باز هم ایشان در جلسات مجلس مکرراً تحت عنوان “دکتر حسن روحانی” معرفی می شوند. ضمناً مسئولیت مهم و کلیدی کمیسیون دفاعی مجلس را نیز در این دوره بر عهده داشتته اند که بی شک میزان تحصیلات ایشان در انتخاب به عنوان رئیس این کمیسیون بی تأثیر نبوده است. دلیل اهمیت فراوان این کمیسیون در این مقطع زمانی، درگیری شدید کشور در مسأله جنگ تحمیلی است.
مجلس سوم
در مورد اسناد مربوط به این دوره از مجلس، مطلبی که موجب تعجب است این است که بر خلاف دوره های اول و دوم (تصاویر شماره یک و دو) در اینجا میزان تحصیلات آقای حسن روحانی، “فوق لیسانس حقوق” عنوان شده است (تصویر شماره سه) که گرچه با رزومه های کتابخانه مجلس هماهنگی دارد ولی با القاب مورد استفاده برای ایشان و صفحات کتاب مجلس در دوره های قبلی سازگار نیست.
همچنین تحصیلات حوزوی ایشان نیز با تحصیلات بیان شده در سند تصویر شماره دو که مربوط به مجلس دوم است تفاوت دارد. بنابراین اگر این تفاوت مربوط به اشتباه تدوین کننده اسناد باشد که باید از این بی دقتی های مکرر نگران بود و اگر این تفاوت ها مربوط به اظهارات آقای حسن روحانی باشد، ریشه آن در اظهارات خلاف واقع مقدماتی است که منجر به کشیدن عنوان دروغین “دکتر” با خود در یک بازه زمانی طولانی شده است.
همچنین به عنوان سندی در زمینه استفاده از عنوان جعلی “دکتر” در مجلس سوم ، تصویر روزنامه رسمی مربوط به اعتبار نامه وی نشان می دهد که از عنوان “دکتر” در جلسه علنی چهارم از مجلس سوم برای حسن روحانی استفاده شده است.(تصویر این سند در دفتر نشریه موجود است).
مجلس چهارم
بر اساس اسنادی که در بخش های آتی ارائه خواهد شد، با توجه به اینکه سال تأسیس دانشگاه کلدونین گلاسگو که محل تحصیلات تکمیلی آقای حسن روحانی است، سال ۱۹۹۳ میلادی (۱۳۷۲) است لذا طبیعتاً سال ورود آقای روحانی به این دانشگاه نمی تواند زودتر از سال ۱۳۷۲ باشد. در نتیجه سال ورود آقای حسن روحانی به مجلس چهارم (۱۳۷۱) زودتر از ورود ایشان به مقطع فوق لیسانس است. لذا آنچه در رزومه ایشان در مجلس چهارم در مورد تحصیلات ذکر شده (دکترای حقوق قضایی) اشتباه است. البته با فرض اینکه طبق ادعای دانشگاه کلدونین ایشان در سال ۱۹۹۵ میلادی (۱۳۷۴) دوره فوق لیسانس را به اتمام رسانده باشند ایشان این مدرک را در اواخر حضور در مجلس چهارم دریافت کرده اند و لذا نمی توان از آن به عنوان سابقه ای حقوقی در بدو ورود به مجلس استفاده نمود چرا که در نظام اداری کشور تنها زمانی می توان از مزایای مقطع تحصیلی در مسائل حقوقی استفاده نمود که آن مقطع به اتمام رسیده باشد و در حین دوران دانشجویی مزیتی وجود ندارد.
نکته قابل توجه در این دوره از مجلس این است که علیرغم مسئولیت های متعدد کلیدی روحانی مانند فرماندهی پدافند هوایی،مسئول فرماندهی جنگ، مشاور امنیت ملی رئیس جمهور و دبیر شورای عالی امنیت ملی، ایشان تحصیل در دانشگاه کلدونین را نیز آغاز نموده اند.
مجلس پنجم
آخرین دوره حضور آقای حسن روحانی در مجلس شورای اسلامی، دوره پنجم می باشد که از سال ۱۳۷۵ آغاز گردیده است. در این زمان ایشان طبق ادعای دانشگاه کلدونین گلاسگو (طبق اسناد قسمت های بعد) دانشجوی دکترای این دانشگاه بوده است. این دوره دکتری در سال ۱۹۹۵ میلادی (۱۳۷۴) آغاز گردیده و در سال ۱۹۹۹ میلادی (۱۳۷۸) یعنی تقریباً اواخر مجلس پنجم به اتمام رسیده است. هم در کتاب معرفی نمایندگان و هم در رزومه ارائه شده در سایت کتابخانه مجلس، در مورد مجلس پنجم مشاهده می شود حسن روحانی از سطح تحصیلات “دکترای حقوق” استفاده نموده اند.این در حالی است که این مدرک را ظاهراً در انتهای مجلس پنجم به دست آورده اند.
تحلیل و نتیجه گیری در مورد اسناد مجلس
اسناد ارائه شده در مورد پنج دوره از حضور آقای حسن روحانی در مجلس شورای اسلامی حاکی از این مطلب است که ایشان به طور مستمر در تمام دوره های حضورشان در مجلس از “عنوان جعلی و غیرحقیقی دکتر” استفاده نموده است. همچنین در تمام رزومه هایی که ایشان به مجلس تحویل داده است سطح تحصیلات خود را فوق لیسانس حقوق یا دکترای حقوق عنوان نموده که اظهاری خلاف واقع می باشد زیرا ایشان تحصیل در مقطع فوق لیسانس(۱۳۷۲ تا ۱۳۷۴) را در حین حضور در مجلس چهارم (۱۳۷۱ تا ۱۳۷۵) آغاز نموده و در همان دوره به اتمام رسانده است و مقطع دکتری (۱۳۷۴ تا ۱۳۷۸) را نیز از اواخر حضور در مجلس چهارم آغاز نموده و در اواخر مجلس پنجم (۱۳۷۵ تا ۱۳۷۹) به اتمام رسانده است.
بهمن ۱۶, ۱۳۹۶ 0
بهمن ۱۶, ۱۳۹۶ 0
بهمن ۱۶, ۱۳۹۶ 0
بهمن ۱۴, ۱۳۹۶ 0
بهمن ۱۶, ۱۳۹۶ 0
آذر ۲۷, ۱۳۹۶ 0
آذر ۱۹, ۱۳۹۶ 0
آذر ۱۴, ۱۳۹۶ 0
تیر ۱۰, ۱۳۹۶ 6
دی ۲۵, ۱۳۹۶ 0
دی ۲۵, ۱۳۹۶ 0
دی ۲۵, ۱۳۹۶ 0
دی ۲۵, ۱۳۹۶ 0
بهمن ۱۶, ۱۳۹۶ 0
بهمن ۱۶, ۱۳۹۶ 0
بهمن ۱۶, ۱۳۹۶ 0
بهمن ۱۶, ۱۳۹۶ 0
بهمن ۱۴, ۱۳۹۶ 0
بهمن ۱۴, ۱۳۹۶ 0
بهمن ۱۴, ۱۳۹۶ 0